Різдвяна радість відео

IMG_0021-1 (Копировать)Різдвяний піст завершується днем, який називається Навечір’ям Різдва Христового. День строгого посту, коли після святкового вечірнього богослужіння, як зійде на небі перша зірка, вкушають лише одне сочиво – розмочені у воді зерна пшениці, засмачені медом, маком, горіхами… Це особливий день, адже 40 днів православні християни готували себе до великого свята – Різдва Христового. І ось, вже зовсім скоро, над Вифлиємом запалає яскрава зірка, ангели сповіщать дивну новину – від Діви народився Син, Спаситель всього світу! Поспішать мудреці, прибіжать пастушки до убогої печери, де на радість всім спить маленьке Боже Дитятко. Сам Господь воплотився, став чоловіком і прийшов у плоті на грішну землю для спасіння кожного  з нас!

Саме тому, у морозний зимовий вечір спішать люди до «вифлиємської печери» – храму Божого, щоб  своїми молитвами прославити Богомладенця і першими дізнатися ту радісну новину, що «рождається Христос»! А потім, після богослужіння, понесуть цю звістку додому: хтось стареньким батькам, які по немочах тілесних не змогли прийти; хтось своїм коханим, які з якихось причин не ходять до церкви; хтось своїм дітям, які поки ще не поділяють думку своїх батьків; а хтось самотньо повернеться до теплої хати. Але це не є приводом для смутку, адже різдвяна радість наповнює серця, небо і земля торжествують, ангели радіють, а люди прославляють у колядках Христа!

Так, і у Свято-Катеринівському храмі, у вечір перед Різдвом, святкова служба закінчилася тим, що всі єдиним хором заколядували. І вже вранці, прийшовши на Літургію, вітали один одного: «Христос народився! Славімо Його!»

Біле облачення священників знаменує собою Божественне світло, ним освічуються і преображаються творіння Божі. І сама природа на свято одяглась у білий одяг – сніг покрив землю, в повітрі ніжно закружляли сніжинки… Після закінчення святкового богослужіння колядники нашого храму поспішили вітати всіх з дивним святом, величною подією – народженням Ісуса Христа!

Святки тільки починаються… Попереду нас чекають ще два празники, які «прийдуть у гості». І дай, Боже, провести їх у мирі та  любові. Щоб різдвяна радість торкнулася кожного серця, щоб наповнила душі благодаттю Божою. Щоб своїми добрими ділами, чистими помислами, любов’ю до ближніх ми виткали золоті пелени для Богомладенця і поспішили принести Йому найцінніший дар – наше  щире покаяння.

Катерина Каленюк

Фотографії:

IMG_0025-1 (Копировать)

IMG_0028-1 (Копировать)

IMG_0044-1 (Копировать)

IMG_0051-1 (Копировать)

IMG_0056-1 (Копировать)

IMG_0070-1 (Копировать)

IMG_0079-1 (Копировать)

IMG_0087-1 (Копировать)

IMG_0091-1 (Копировать)

(170)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *