У Свято-Катеринівському храмі м.Здолбунів закровоточив дерев’яний напрестольний Хрест

A24A7127-3 (Копировать)У Свято-Катеринівському храмі м.Здолбунів з початком Великого посту почав  кровоточити дерев’яний напрестольний Хрест. У прощену неділю Святий Хрест був покладений настоятелем храму протоієреєм Олександром на Святий престол у вівтарі і використовувався при Великопісних богослужіннях.

Як свідчить священник Олександр, Хрест з початку не привертав до себе особливої уваги. 30 березня в день святкування пам’яті преподобного Олексія, чоловіка Божого в  нашому храмі було звершено богослужіння на честь цього угодника Божого. Після закінчення Літургії Передосвячених дарів взявши хрест для виголошення відпусту, мною було виявлено темну плямку біля лівого ока Христа Спасителя, яка за забарвленням нагадувала людську кров. Придивившись ближче неозброєним оком було видно потічок крові. Для того щоб краще можна було розглянути кровоточіння, після богослужіння було зроблено декілька збільшених фотографій. Уже розглядаючи фотографії стало видно, що не один а два потічки крові спускаються з ока Спасителя.

Про явлення Божого дива було повідомлено Митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія. 6 квітня напередодні Свята Благовіщення Пресвятої Богородиці відвідуючи Свято-Катеринівський храм з архіпастирським візитом, владика Варфоломій оглянув Святий Хрест, поблагословив зробити кивот для нього і виносити для благоговійного поклоніння вірним.

Чому Господь заплакав кровавими сльозами? Дні Великого посту це час розкаяння в наших гріхах, час згадування страждань Спасителя. Для віруючих людей, які живуть повноцінним церковним життям, це знак явлення Божої присутності і духовної підтримки. Водночас Господь сумує, плаче кровавими сльозами за нерозкаяних грішників, за те, що проливається невинна людська кров, плаче за те, що в злобі людській піддається гонінню Його Свята Церква.

aikatepina.com

A24A7127-3 (Копировать)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Святий престол у вівтарі на якому закровоточив Святий Хрест(Хрест лежить на лівій стороні престолу)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Місце на Св.престолі де закровоточив Святий Хрест

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Святий Хрест в збільшеному вигляді

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(958)

8 коментарів на “У Свято-Катеринівському храмі м.Здолбунів закровоточив дерев’яний напрестольний Хрест

  1. Перестаньте дурити людей. Невже так мало прихожан що потрібно вдаватись у такі старі середньовічні фокуси? Пропоную встановити відеобладнання для цілодобового спостереження і я впевнений що жодна крапля більше не буде кровоточити.

    • Пане Олексію! Те, що для Вас являється середньовічним фокусом, для нас віруючих людей є Божим дивом. І це диво сталося на наших очах під час Великопісних молитв.Господь цьому свідок. Мушу Вас розчарувати, силою в наш Храм і Вашими фокусами ми людей не прикликаємо. Люди йдуть до нашого храму за покликом душі. Олексію, як говорить народна мудрість, до пустого колодязя за водою не ходять, накінець зрозумійте це. А відносно встановлення відеобладнання для цілодобового спостереження, пропоную Вам проявіть щедрість, допоможіть коштами. А ми відразу встановимо відеонагляд, да ще й будемо молитися за Ваше здоров’я і благополуччя Вашої родини. На закінчення пропоную Вам добре вдуматись над словами апостола Павла: “Бо слово про хрест для тих, хто гине,безумство є, а для нас, хто спасається, – сила Божа (1Кор.1:18).

  2. Силою, кажете, не прикликаєте. Ну-ну, а навколо тільки і чути та бачити непримеренну боротьбу попів за храми, землі, прихожан. Знову ви тягаєтесь за бороди, як і в 90-х в тій самій Здовбиці, до якої конфесії належатиме храм. (Прошу прямо не сприймати слова особисто – тут загалом про відносини УПЦ та МПЦ). А бог він розумний дядько – і давньоєврейську розуміє і давньоарамейську, а от ви не можете визначитись як молитви до нього слати.
    Допомогти вам у чому? Ви знедолені і недоїдаєте? Ходите в залатаних штанцях і сандалях набосоніж? Чи вам немає за який кошт ввібрати в золото черговий іконостас? Щоб у гарненько розцяцькованій церкві хоронити хлопців котрих привезуть із війни. А давайте замість молитв допоможемо приземисто – продамо частину церковного майна і купимо кілька тепловізорів на фронт. Ось це і спасе життя, а не сотні примірників молитословів. Хто вірив у бога, той молився, але перед тим чистив кулемет і провіряв обладнання.
    Прошу Вас, пане отець, не сприймати це як нападки на Вас чи на вашу церкву. Це намагання зрозуміти сенс всього цього попівського показного смирення.

  3. Важко Вам буде Олексію самотужки зрозуміти сенс як Ви пишете: “попівського показного смирення”. А знаєте чому? Тому що Бог в вашому розумінні лише “розумний дядько” і пишеться чомусь з малої букви. Прошу Вас, проявіть усердя, прийдіть у наш храм, і побачите, що наші люди не тільки у ньому до Бога молитви шлють, але й допомагають нашим воїнам, онкохворим діткам, бідним. Можливо Господь і постукає до дверей Вашого серця вказуючи на істинний сенс життя людини.

  4. https://www.facebook.com/blablaboly/videos/1082471891814309/?fref=nf
    От Вам, пане отець, стандартна ситуація в святих місцях, а я вам якось спробую дати відео як у нас тут на Здолбунівщині попи квасять горіляку у злачних місцях. Я сам був свідком такого наприклад у генделику ГудОК, котрий знаходиться на вокзалі в Здолбунові за 500 метрів від вашого храму. Правда я не стверджую що то були священники вашого храму, але випадки не поодинокі.

    • Так дивно читати подібне у наш час, час, коли уповати окрім самого Бога і справді нема на кого! Знаєте, ви багато у чому праві на рахунок “попів”, але тут не потрібно ділити конфесії, бо скрізь є “попи” і отці. Всі ці ваші коментарі, говорять лише про одне, що попи тут ні до чого, ви просто втомились у цьому житті боротись, ви стоїте на перехресті і не знаєте, що робити далі, хоча ви, глибоко в душі, хороша людина. І якщо закровоточив хрест, то причому тут попи і гроші? Це дар Божий для нас грішних, бо Господь нас любить і навіть таким способом показує, що не все можна купити. Якщо кілька років назад у мене вдома оновилась ікона, то по-вашому, я також її реставрувала і підсунула о.Олександру? Чи можливо він сам це придумав? Я ще до храму її не донесла, навіть батюшка її ще не бачив, як люди з моїх рук її брали і вклонялись та молись, бо також бачили це чудо. Просто хто хоче, той побачить і почує, а хто не хоче, то і очі сірниками попідпирати то не побачить. А такого батюшку, як о.Олександр ще пошукати треба – скільки він зробив для цього храму та його прихожан за ті декілька років, що він тут – це неоціненний щоденний труд! Вам цього ніколи не зрозуміти. Тисячі прихожан, але він кожному знайде час і вислухати, і порадити, а якщо треба то й допомогти.
      Вас Бог сильно любить, тому й випробовує, але не перегинайте палки, покайтесь, не зламайтесь, бо які б не були ті попи, то хай їх Бог судить, а не ви. Ніхто вас не просить давати мільйони на храм, зараз в усіх тяжко з грошима, але копійка може бути оцінена більше мільйона, якщо ви пожертвуєте її від душі! Моліться і ваші очі відкриються.

  5. Олексію, а що ви робите на цому сайті? Є канал1+1там кулемети чистять та Ісус у вишиванці. Вам туди. Але пройде час і ви змінете свое ставлення до ,,розумного дядька” та віручих людей.

  6. А ось черговий “православний священник” – Земляний Віктор Олексійович, настоятель Воскресенського храму УПЦ м. Острог Рівненської області.

    http://charivne.info/blogs/Vitaliy-Medvid/19958-skilky-koshtuye-zrada-ukrayini-abo-yak-svyashchenyk-upts-zbahachuyetsya-na-mizhkonfesijnykh-konfliktakh

    Але ж так, ми не можемо судити! Нє суді да нє судім будєшь!
    І да, розкажіть який я клятий бежбожник що намагаюсь розказати про таку мерзоту.
    Хотілося б почути коментарі пана отця Олександра, до якого я ставлюсь з щирою повагою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *