Стрітення Господнє

OLYMPUS DIGITAL CAMERAУ свято Стрітення Господнього Церква згадує важливу подію в земному житті Господа нашого Ісуса Христа (Лк. 2, 22 – 40). У 40-й день по народженні Богомладенец був принесений в Єрусалимський храм – центр релігійного життя богообраного народу. За Законом Мойсея (Лев. 12) жінці, яка народила немовля чоловічої статі, впродовж 40 днів було заборонено входити в храм Божий. Після цього терміну мати приходила в храм з немовлям, щоб принести Господу вдячну і очисну жертву. Пресвята Діва, Матір Божа, не мала потреби в очищенні, бо неіскусомужно народила Джерело чистоти і святості, але по глибокому смиренню Вона підкорилася розпорядженню закону.

У той час жив в Єрусалимі праведний старець Симеон. Йому було одкровення, що він не помре, поки не побачить Христа Спасителя. За одкровенням звище, благочестивий старець прийшов у храм у той час, коли Пресвята Богородиця і праведний Іосиф принесли туди Немовля Іісуса, щоб виконати законний обряд. Богоприїмець Симеон взяв Богонемовля на руки, і благословивши Бога, сказав пророцтво про Спасителя світу: “Нині відпускаєш раба Твого, Владико, по слову Твоєму з миром, бо побачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед всіма народами, Світло на просвіту поганам і славу народу Твого Ізраїля “(Лк. 2, 29 – 32). Пресвятій Діві праведний Симеон сказав: “Се лежить Цей на падіння і на повстання багатьох в Ізраїлі і на знак сперечання, і Тобі Самій зброя пройде душу, щоб відкрились думки багатьох сердець” (Лк. 2, 35).

У храмі була також 84-річна вдова Анна пророчиця, дочка Фануїлова, “яка не відходила від церкви, постом і молитвою служачи Богові день і ніч. І вона в той час, Бога славила та говорила про Нього (Богонемовля) всім, хто очікував визволення Єрусалиму “(Лк. 2, 37 – 38).

До Різдва Христового всі праведні мужі і дружини жили вірою в Грядущего Месію Спасителя світу і чекали Його пришестя. Останні праведники  Старого Завіту – праведний Симеон і Анна пророчиця удостоїлися зустріти в храмі Носія Нового Завіту, в Особі Якого вже зустрілися Божество і людство.

zavet.ru

У неділю м’ясопусну, яка співпала цього року зі святом Стрітення Господнього у   Свято – Катеринівському храмі м.Здолбунів відбулося святкове богослужіння. Перед Божественною літургією, протоієрей Олександр звершив освячення Стрітенських свічок.За богослужінням у цей день, священнику Олександру співслужив ієрей Артемій, який донедавна ніс своє пастирське служіння поблизу м.Маріуполь, Донецької єпархії. За літургією була прочитана колінопоклонна молитва за мир в Україні.Після Божественної літургії був відслужений водосвятний молебень.На завершення протоієрей Олександр привітав усіх присутніх у храмі зі Святом.

У цей день у Свято – Катеринівському храмі настоятелем храму було оголошено про збір коштів на придбання ліків для наших воїнів, які перебувають в зоні АТО. Загалом усього було зібрано 2тис.180грн. Дані кошти будуть передані волонтерам, які знаходяться в адмінприміщенні ПАТ «Укрцемремонт» по вул. Незалежності, 11.  м.Здолбунів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

(233)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *