Підніму до неба рученята, помолюсь до Миколая в свято!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТемної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святитель Миколай сходить із небес до малюків, звідки він бачить і знає, як поводяться діти цілий рік. Має він золоті сани з білими золотогривими кіньми, до хати заходить дверми, але часто невидимий, подарунки підкладає завжди під подушку. Всі хлопчики і дівчатка отримають дари від Святого. Й лише дуже неслухняні дістануть від Миколая золоту-срібну різку та наказ виправитись до наступного року.                                                                                                                                                                       У цю святу ніч усі хочуть бути щасливими. І ті, хто роблять подарунки, і ті, хто їх приймають. А найвище щастя — це робити добро. Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку.

Щороку, коли настає зима, і на землю спускається біла казка, вихованці нашої недільної школи починають готуватися до зустрічі дня свого Небесного покровителя. Щороку вони з нетерпінням чекають улюбленого свята і з задоволенням беруть участь у концертній програмі на честь Великого Чудотворця.

18 грудня після вечірнього богослужіння дівчатка і хлопчики з недільної школи зібралися у церкві, щоби своїми віршами і піснями славити Святого Миколая. За доброю традицією о.Олександр розділяє із дітлахами радість святкування празника Святого Миколая. В святковому концерті взяли участь більше 30 вихованцівшколи. Сяяли очі у дітей в образах Зірочок, тихо пурхали дівчата Ангели, співали маленькі прихожани… Линули пісні про «таємничу нічку, повну дива і чудес», засріблене небо і довгоочікуваного гостя – доброго, лагідного та справедливого. І квітнули посмішки на обличчях священників, батьків і вчителів, наповнювалися щастям серця – дорослі раділи талантам та успіхам своїх дітей і вихованців. Кожний учасник святкового дійства отримав чудові враження та гарний настрій.  У день Святого Миколая вихованці недільної школи ніби підбивають підсумки зробленого: зважують добрі і погані вчинки, аналізують здобутки та невдачі. І оскільки вони були слухняними, добрими та працьовитими, то, звичайно, отримали солодкі подарунки, які нашому батюшці передав святитель Миколай. А ще кожен отримав особисту листівочку  з порадою, побажаннями та молитовним благословенням на добрі справи.

Це свято приходить до нас, як добра зимова казка. Воно дарує віру в здійснення мрій і бажань, наповнює душі надією та любов’ю, надихає на чисті помисли і добрі справи.

Викладач Недільної  школи з художньої творчості: Синицька Оксана Ростиславівна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(254)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *